Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Πως δουλεύει το σύστημα;

Το τίτλος θα μπορούσε να ήταν καλύτερα "πως μας δουλεύει το σύστημα" καθότι το σύστημα "μας" απλά δεν δουλεύει. Δεν θέλει κάποιον ιδιαίτερο διαλογισμό για να το καταλάβει κανείς.... Όταν λέμε δεν δουλεύει ευνοούμαι πως το γρανάζι γυρίζει προς τα πίσω. Είμαστε σε μια ανηφόρα και έχουμε βάλει οπίσθεν -συνηθισμένει δημοκρατική επιλογή- και όπου μας βγάλει!

Γενικά η δημοκρατία "μας" που βέβαια δεν την φτιάξαμε εμείς, έτοιμη την βρήκαμε, έχειν την τάση της αλληλεγγύης. Αμφιβάλω αν ποτέ-κάποτε- θα καταφέρουν αναρχικοί να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο συναδελφώσεις.

Απλό παράδειγμα:
-Πάρτε ένα συνηθισμένο αστυνομικό. Θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά :

(α) θα ψηφίζει ΛΑ.Ο.Σ. διότι λεν υπέρ της αστυνομίας και μιλάνε για αυξήσεις τον αστυνομικών ή ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν κάνει πράξη τις αυξήσεις των αστυνομικών (πότε πρόλαβαν μέσα σε 20 χρόνια;)

(β) όπου πάει θα κατεβάζει παναγίες για τους αναρχικούς και θα χαίρεται να ακούει τον Άδωνι να τους βρίζει άλλα αν τυχόν πιάσουν κάποιον από δα αυτούς την ίδια νύχτα θα τον έχουν βγάλει έξω από το τμήμα -έχοντας πρώτα καλοδεχθεί τον κύριο Τσίπ(ρ)α-

(γ) Αν όμως πιαστεί κάποιος εθνικιστής -κατά ουσία απροστάτευτος- θα του λένε συνέχεια πως συμφωνούν μαζί τού , ότι έχει δίκιο άλλα μπα και δεν είσαι αναρχικός πέρασε λίγο στην ΓΑΔΑ μετά κάνε μια βόλτα στον εισαγελέα εεε.. μωρέ και ένα δικαστήριο.... αλλά έχεις δίκιο!

(δ) και γιατί όλα αυτά; Μα γιατί άλλο! Για την προαγωγή και για να υπηρετήσουν την ζωούλα τους, πάταν επί πτωμάτων αρκεί να τους συγχαρούν οι από πάνω οι οποίοι και αυτή σου λεν "έχεις δίκαιο!".

(ε)Και όταν με το καλό κάνει όλα αυτά -και τον κάψουν άλλη μια φορά οι αναρχικοί- στην συζήτηση με τον φίλο του θα λέει : "Πως καταντήσαμε έτσι; όλοι κοιτάν τον εαυτό τους. Που πήγε η πραγματική δημοκρατία;"

Προσέχετε αλληλεγγύη: Ειναι με το ΛΑ.Ο.Σ.(ή το ΠΑΣΟΚ) ,καλοδέχεται τον Τσιπ(ου)ρα συμφωνεί με τους εθνικιστές(πατρίδα, εθνός , εναντια των αναρχικών κ.τλ.) , δεν ταλεπωρει ποτε αναρχικούς(με την δικαιολογία ότι δεν είχε αναπτήρα να ανάψει την μολότοφ.. ) και τέλος συμπαραστέκεται σε όλους και τους δείχνει τον κοινο εχθρό "Το σύστημα και η ψευτική δημοκρατία φτέει...."

Έτσι δουλεύει το σύστημα , όταν πρόκειται για την προαγωγή μας ΤΟ ΒΟΥΛΏΝΟΥΜΕ και βάζουμε φυλακή και αυτούς που αντιπαλεύονται αυτούς που μας χτυπάνε. Αυτούς που μας χτυπάνε τους αφήνουμε ελεύθερους για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα καλά , όλα ωραία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: