Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΠΡΩΤΑ Ο ΟΤΕ KAI H ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ... ΜΕΤΑ Η ΔΕΗ ΚΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ;

θα προσπαθήσω σε αυτό το άρθρο να μην προσωποποιήσω κανένα. Αυτό το blog δεν φτιάχτηκε για να επιτεθεί σε κανένα προσωπικά ούτε για να ασχοληθεί μονομερώς με ένα πρόσωπο ή θέμα. Για αυτό όσοι διαβάσουν αυτό το άρθρο ίσος να μείνουν με ερωτήματα στο τέλος... ίσος και όχι.Ο λόγος που το γράφω είναι επειδή μου το επιβάλει η επικαιρότητα και η αποσιώπηση κάποιον πραγμάτων.

Τον τελευταίο καιρό όλη η Ελλάδα είχε διακοπές ρεύματος, περίπου για 2 ώρες ανά τακτά διαστήματα . Αυτό για τους πολίτες είναι κάτι το κουραστικό-εκνευριστικό και για το κράτος οικονομική μείωση χρημάτων λόγο του ότι για ένα χρονικό διάστημα οι Έλληνες σταματάνε να χρησιμοποιούν το ρεύμα.

Αυτό συνέβαινε λόγο απεργίας η οποία δε είναι παράνομη διότι δεν χρησιμοποιεί το προσωπικό ασφαλείας όπως ορίζει ο νόμος. Με λίγα λόγια όποτε ήθελε το κράτος την σταματούσε. Δεν την σταμάτησε.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να παρατηρείται τον πόλεμο που κάνει σε αυτή την απεργία το τηλεοπτικό κανάλι mega. Είναι πράγματι αξιοπερίεργο αυτό. Διότι "ως γνωστών" το mega δεν θα έχει κανένα όφελος να κακό-χαρακτηρίζει την ΔΕΗ. Το mega ποτε δεν θα ήθελε την δυσφήμιση της ΔΕΗ(;).

Ενα άλλο περίεργο γεγονός είναι οι περίεργοι εκτροχιασμοί τρένων απο τότε που ανέβηκε η ΝΔ. Από τότε που ανέβηκε η ΝΔ στην κυβερνήσει συμβαίνει συνέχεια αυτό, σε πολύ μεγαλύτερη αναλογία από τη παλιά. Και αναρωτιέμαι μήπως κάποιοι θέλουν την δυσφήμιση και αυτού του ΚΡΑΤΙΚΟΥ φορέα;Δεν ξέρω.

Ενα άλλο , που όμως δεν είναι περίεργο, είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια. Η κυριαρχία της αριστεράς και μαθήματα τύπου δεν υπάρχει ελληνικό έθνος κ.τλ. είναι δυο αναμφισβήτητες "πραγματικότητες". Μέχρι και ο Server του indymedia βρίσκεται στο ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ (;) ή μήπως ξεχνάμε τις χρόνιες αίθουσες που βρίσκονται υπό κατοχή των αναρχικών χρόνια τώρα;

Ένα είναι σίγουρα τα περισσότερα ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια είναι από τα χειρότερα και που σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις μάθημα. Αν δεν υπήρχε η φιλοτιμία κάποιον καθηγητών και φοιτητών σε διαφορά θετικών και τεχνολογικών επιστήμων πανεπιστήμιων τότε η Ελλάδα θα ήταν μια μηδενική σε πανεπιστημιακή πολιτισμική υπηρεσία.

Μην ξεχνάμε και την Ολυμπιακή, προς πούλημα και αυτή σε ιδιώτες. Το κράτος χρωστάει αμύθητα ποσά στην Ολυμπιακή και όμως αυτή "κλείνει".... λέτε κανείς να θέλησε να κάνει κάτι τέτοιο;

Ποιο το μέλλον όλων αυτών; Πως τα δημόσια γίνανε όλα άχρηστα ;Γιατί τέτοια δυσφήμηση του δημόσιο φορέα; Πως δημιουργήθηκαν και άνθησαν τόσες φιλελεύθερες οργανώσεις και κόμματα;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oν. ο εθνικιστής
Γεν. τού εθνικιστού
Δοτ. τώ εθνικιστή
Αιτ. τόν εθνικιστήν
Κλ. ώ εθνικιστά

Oν. οι εθνικισταί
Γεν. τών εθνικιστών
Δοτ. τοίς εθνικισταίς
Αιτ. τούς εθνικιστάς
Κλ. ώ εθνικισταί


Άρα η σωστή διατύπωση της ερώτησης της ψηφοφορίας θα έπρεπε να είναι:

Ποιους θεωρείτε ως τους μεγαλύτερους Έλληνες εθνικιστές? (στη δημοτική)

ή
Ποιους θεωρείτε ως τους μεγαλύτερους Έλληνας εθνικιστάς?
(στην καθαρεύουσα)

Ακόμη ένα λάθος είναι ότι η ερώτηση έπρεπε να είναι στον ενικό και όχι στιν πληθυντικό, αλλά τεσπά...

Αντι-Δημοκράτης είπε...

Για σου φίλε.

Η ερώτηση είναι στο πληθυντικό γιατί από κάτω μπορείς να επιλέξεις πολλές "κουτάκια".

Στο πρώτο έχεις δίκαιο... μου ξέφυγε στην γραφή. Βλέπεις στα νεο-ελληνικά , έχουμε κάνει και την αιτ. και την ον. εθνικιστές οπότε και εγώ μπερδεύτηκα και το έβαλα όπως στην ονομαστική.(άσε που κανονικά ήθελα να το βάλω στην δημοτική!)

Αντι-Δημοκράτης είπε...

*πολλά