Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το Jungle-Report και Ολοι εναντιον , ενός!

Με το ΛΑ.Ο.Σ. έχει γίνει κάτι το ανεπανάληπτο...

Αν δει κανείς τις εφημερίδες του χώρου (Στόχος , ελεύθερος κόσμος , χρυσή αυγή κ.τλ.) ή τα περιοδικά (π.χ. Πατριά ή και μικρότερα σε κυκλοφορία λ.χ. "όμαιμων"κ.τλ.) θα βρει παντού αρνητικούς σχολιασμούς για αυτό το κόμμα και τις θέσεις του. Δεν έχει καμιά σημασία ποια τάση εκπροσωπεί η εφημερίδα ή το περιοδικό , όλοι το ίδιο λεν. Λίγα στο χρόνο-ιστορικό τα υπέρ , άρθρα.

Αν δει κανείς αριστερές εφημερίδες και περιοδικά ( από ρεσάλτο μέχρι ελευθεροτυπία και έχει ο κόσμος μπόλικα τέτοια) δεν θα βρει ούτε ένα καλό λόγο για αυτό το κόμμα.

Οι μεν πρώτη κατηγορούν το κόμμα: ότι δεν έχει δράση η νεολαία του και ότι φοβάται , ότι δεν είναι εθνικιστικό , ακόμα και ότι είναι προδότες μερικές φορές!

Οι μεν δεύτερη μας πυρπολούν όλη την ημέρα μέσα από κάθε μέσο που έχουν και διαθέτουν για να μας που: πόσο ακροδεξιοί είναι , ποσό αντιδημοκρατικές ιδέες έχουν ,τη φασιστές είναι ,τα ρεμάλια είναι εθνικιστές και τα γνωστά. Αν και μένα αυτές οι λέξεις δεν μου ακούγονται και άσχημες , η μάζα που έχει διαμορφωμένη άποψη από τη προπαγάνδα τις αντιλαμβάνεται ως κακές...

Δεν τούς κατηγορώ γεννήθηκαν και έζησαν όλη τους την ζωή μαθαίνοντας και ακούγοντας το ίδιο παραμύθι , τον ίδιο μύθο ξανά και ξανά!

Μέτα από αυτά και αυτά... συνάντησα ένα blog με δημοκρατικό φρόνημα(εμένα αυτό μου ακούγεται κακό) που υπερασπίζεται τον αντί-εθνικισμός και τον (υπέρ)δημοκρατισμό του , τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και όλα τα υπόλοιπα σιχαμερά αποβράσματα της σημερινής εποχής. Αφού διάβασα πολλά , είδα το εξής κουφό :
Στη Βουλή δεν μπαίνει κανείς εύκολα χωρίς να τον σημαδεύει ο πρότερος βίος του, τα καλά της Δημοκρατίας. Και Δημοκρατία δεν είναι ένα έδρανο της Βουλής, αγαπητέ Tsecourator, αλλά η Αλήθεια, η Ηθική, η Εντιμότητα, ο Διάλογος και η Ψήφος.http://jungle-report.blogspot.com/
Θα ήθελα να μάθω, ειλικρινά πριν την δημοκρατία .... δεν υπήρχε η Αλήθεια; , η Ηθική ;, η Εντιμότητα; , ο Διάλογος ;Η Δημοκρατία τα έφερε όλα αυτά; Δηλαδή αυτό που ζούμε σήμερα(επί δημοκρατίας) είναι η Αλήθεια , η ηθική , η Εντιμότητα , Ο Διάλογος και η Ψήφος; Άκου ρε που ζούσα και δεν το είχα πάρει είδηση! ... αλλά ξέχασα σήμερα δεν έχουμε δημοκρατία(και πότε είχαμε δηλ.;) είναι ψευτο-δημοκρατία( ! ) κ.τλ.

Μα τη λέω εγώ : Ο Φασίστας , ο μπήξε , ο δείξε ; Αν είναι δυνατόν! Η δημοκρατία είναι σούπερμαν , τα έχει όλα: Εξυπνάδα, τελειότητα , αλήθεια , Ηθική , Ήθος, Τόλμη κ.τλ΄.... ΑΛΛΑ Εγω ξέρω κάποιον που τα είχε όλα αυτα .... Τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ , ο οποίος δεν ήταν ούτε δημοκράτης ούτε υπερ του χωρισμούς εκκλησίας κράτους κ.τλ. .... ξέρω πολλούς ακόμη. Τον Λεωνίδα , Τον Βουλγαροκτόνος τον Παλαιολόγο, Τον "προφήτη" του ελληνισμού τον Περικλή Γιαννόπουλο , τον Ι.Δραγούμη και που να τελειώσω;

Τέλος πάντων ας γυρίσουμε στα άρθρα του. Το άρθρο αυτό, όπως όλα τα άρθρα του(πλην μικρών ,ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι υπέρ του να λέμε εθνικιστικό κόμμα το ΛΑ.Ο.Σ. και Φασιστικό ....

Αφού είχα σταματήσει την υπεροχή μουσική του Wilhelm Kempff για να δω τα "βιντέα" που είχαν ανεβάσει(και φτιάξει), διαπίστωσα ότι κατά ουσία απευθύνονται στο αίσθημα του "τηλεθεατή" τους. Δεν βρήκα επιχειρήματα "περιτριγυρισμένα" με γέλιο αλλά το αντίστροφο.
Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα απευθύνεται στον "τσεκουράτο Βορίδη" όπου απεικονίζεται να κρατά ένα αυτοσχέδιο "τσεκούρι"(περίπου) στην ηλικία των 19 ή 21 ετών. Προσπαθώντας να συνδέσουν το παρελθόν του με το τώρα.... πως και δεν τον έδειξαν στην ηλικία τον 16 να τσακώνεται με τους συμμαθητές του; και από κάτω να γράφανε "Ο βίος και αντιδημοκράτης κύριος Βορίδης!"!!!

Μας έδειξαν μια φωτογραφία που ο Βορίδης είναι κάπου το '80 κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος και επειδή τότε είχε κάνει αυτό τον κατηγορούν , όταν ο ίδιος είπε δημοσίως ότι ήταν λάθος του και ότι είναι "παλιές αμαρτίες" του.

Κρίμα... πολύ κρίμα ! Γιατί σε αυτή την φωτογραφία φαίνεται ένας Βορίδης , "παιδί" του Περικλή Γιαννόπουλου και όχι του Ελευθέριου Βενιζέλου όπως τώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: